Ebegümeci
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Tencerenin içerisine zeytinyağını koyduktan hemen sonra kuru soğanı ince ince doğrayalım ve hafifçe kavuralım. Kavrulan soğanın üzerine ince ince kıydığımız ebegümecini ilave edelim. Suyunu salana kadar kavuralım. İçine sarımsak ve salçaları ilave edelim. Bir su bardağı su ilavesinden sonra pişmesine yakın nar ekşisini ilave edelim. Afiyet olsun.
www.facebook.com/fahriyecelezzetler
www.twitter.com/fahriyecelezzet
Malzemeler:
- Bir bağ Ebegümeci
- Küçuk boy Kuru Soğan
- 1 çay bardağı Zeytinyağı
- 3 diş Sarımsak
- 1 tatlı kaşığı Domates Salçası
- 1 tatlı kaşığı Biber Salçası
- 1 yemek kaşığı Nar Ekşisi
Hazırlanışı:
Tencerenin içerisine zeytinyağını koyduktan hemen sonra kuru soğanı ince ince doğrayalım ve hafifçe kavuralım. Kavrulan soğanın üzerine ince ince kıydığımız ebegümecini ilave edelim. Suyunu salana kadar kavuralım. İçine sarımsak ve salçaları ilave edelim. Bir su bardağı su ilavesinden sonra pişmesine yakın nar ekşisini ilave edelim. Afiyet olsun.
www.facebook.com/fahriyecelezzetler
www.twitter.com/fahriyecelezzet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder