10 Şubat 2015 Salı

Ebegümeci



Ebegümeci


Malzemeler:


  • Bir bağ Ebegümeci
  • Küçuk boy Kuru Soğan
  • 1 çay bardağı Zeytinyağı
  • 3 diş Sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Domates Salçası
  • 1 tatlı kaşığı Biber Salçası 
  • 1 yemek kaşığı Nar Ekşisi

Hazırlanışı:

   Tencerenin içerisine zeytinyağını koyduktan hemen sonra kuru soğanı ince ince doğrayalım ve hafifçe kavuralım. Kavrulan soğanın üzerine ince ince kıydığımız ebegümecini ilave edelim. Suyunu salana kadar kavuralım. İçine sarımsak ve salçaları ilave edelim. Bir su bardağı su ilavesinden sonra pişmesine yakın nar ekşisini ilave edelim. Afiyet olsun.


www.facebook.com/fahriyecelezzetler
www.twitter.com/fahriyecelezzet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yükleniyor, Lütfen Bekleyin..
yükleniyor..