28 Ekim 2014 Salı

Kuru Şekerpare



Kuru Şekerpare

Malzemeler:
  • 3 y.k. Yoğurt
  • 1 s. b. Şeker
  • 1 Limon Rendesi
  • 1 Yumurta / Sarısı içine, beyazı üzerine
  • Yarım ç. b. Sıvı Yağ
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 200 gr Margarin
  • 10-15 adet fındık
  • Aldığı kadar Un
Hazırlanışı:
   Karbonat ve un haricindeki malzemelerimizi karıştırıp şekeri eriyince ununu ve karbonatını katıp yumuşak hamur elde edelim. Cevizden az büyük parçalar koparıp yuvarlayıp elimizle beze haline getirelim. Önce yumurta, akına sonra şekere batırıp tepsiye dizelim. Üzerine fındık koyup fırına sürelim. Pembeleşince çıkartıp sunuma geçelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yükleniyor, Lütfen Bekleyin..
yükleniyor..