10 Ekim 2014 Cuma

Poğaça Tadında Pişi


Poğaça Tadında Pişi

Malzemeleri:

  • İki su bardağı Un
  • Bir tatlı kaşığı Şeker
  • Yarım tatlı kaşığı  Tuz
  • Yarım paket Kabartma Tozu

İç harcı için;

  • Bir kâse Lor Peyniri
  • Yaklaşık 10 dal Maydanoz
  • Birkaç dal Yeşil Nane
  • Kızartmak için  Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

   Öncelikle çukur bir kap içine un, tuz, şeker ve kabartma tozunu karıştırıp suyla yumuşak hamur elde edelim. Hamurdan bir bezeyi yuvarlak şekilde açıp su bardağıyla daireler yapalım. Daha sonra lor peyniri ile birlikte maydanoz ve naneyi ince ince kıyıp iç harcını hazırlayalım. Bu harcı hazırladığımız dairelerin içine yerleştirelim. Açtığımız diğer yufkayı üzerine kapatıp su bardağıyla keselim. Kestiğimiz pişinin etrafını çatalla bastırarak şekil verip tavada ısınan sıvı yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yükleniyor, Lütfen Bekleyin..
yükleniyor..