14 Ocak 2015 Çarşamba

Havuçlu Yaş Pasta



Havuçlu Yaş Pasta


Malzemeler:

Keki için;

  • 3 adet Yumurta
  • Yarım su bardağı Sıvı Yağ
  • 1 su bardağından biraz fazla Toz Şeker
  • 2 adet büyük boy Havuç
  • 2 su bardağı Un
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • Biraz Tarçın

Kreması için;

  • 3 su bardağı Süt
  • 3 yemek kaşığı Toz Şeker
  • 3 yemek kaşığı Un
  • Üzeri için Hindistan Cevizi ve Ceviz İçi


Hazırlanışı:

   İlk önce yumurta, şeker ve sıvı yağ iyice çırpılır. Üzerine un, kabartma tozu, rendelenmiş havuç ve biraz tarçın eklenir. Karışım hafif kızarana kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılır ve ılıtılır. Ilıyan kekin üst tabakası sıyrılıp rondoda çekilir. Üst tabakası alınmış kekin üzerine krema dökülür. Kremanın üzerine de rondodan geçirilen kekin üst bölümü dökülür ve iyice kremanın üzerine bastırarak yerleştirilir. Üzeri istenilen şekilde süslenilebilir. Ben hindistan cevizi ve ceviz içi kullandım. Afiyet olsun.


http://www.twitter.com/fahriyecelezzet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yükleniyor, Lütfen Bekleyin..
yükleniyor..