6 Ocak 2015 Salı

İçli Köfte



İçli Köfte


İçinin Malzemeleri:

2 kg Yağsız Dana Kıyma
1 kg Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Biber Salçası
1 tatlı kaşığı Karabiber
Yarım demet Maydanoz

Dış Hamurunun Malzemeleri:

2 kg İnce Bulgur
1 kg İrmik
Yarım kg Un
1 tatlı kaşığı Kimyon
1 tatlı kaşığı Tuz
Bolca Su
2 yemek kaşığı Biber Salçası


Hazırlanışı:

   Öncelikle kıymayı derin bir tencereye koyup zeytin yağını ilave edelim. Kıymamız kavrulurken ince ince doğradığımız kuru soğanları ilave edelim. Kavrulan karışıma salça, karabiber, tuz ilave edelim. Kavrulan harcımızı ocaktan alıp soğuyunca maydanozunu ilave edelim. İçli köftemizin bulgurunu, irmiğini, ununu, tuz, salça ve kimyonunu ilave edip bol suyla ıslatalım. İyice şişen bulgurumuzu kıyma makinesinde iki defa çekelim. İyice yumuşayan bulgurumuzu tepside dinlendirirken kıyma makinemizin köfte aparatını takalım. Dinlenen harcımızdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp makinemizin içine koyup ağız kısmından boru gibi çıkan köftemizi alıp önce bir ucunu kapatalım. İçine hazırladığımız kıymayı aldığı kadar fazla koymayalım pişerken yırtılabilir. Sonra diğer ucunu kapatalım. İster kızartarak isterseniz suda haşlatarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.


https://twitter.com/fahriyecelezzet
https://www.facebook.com/fahriyecelezzetler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yükleniyor, Lütfen Bekleyin..
yükleniyor..