6 Ocak 2015 Salı

Patates Kavurması



Patates Kavurması


Malzemeleri:


  • 2 kg Patates
  • 1 tatlı kaşığı Biber Salçası
  • 1 tatlı kaşığı Domates Salçası
  • 1 adet büyük boy Kuru Soğan
  • Yarım çay bardağı Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı Karabiber
  • Yarım Limon
  • 5 dal Maydanoz



Hazırlanışı:

   Patatesleri  haşlatalım, kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım. Tencerenin içine zeytinyağını koyup soğanını doğrayalım. Soğan pembeleşince salçalarını karabiberini ve tuzunu ilave edip bir iki tur karıştıralım. Yemeklik doğradığımız patatesleri ilave edip beş dakkika kavrulmasını karıştırarak bekleyelim. Kavrulan yemeğimizi servis tabağına alıp maydanozla süsleyelim. Üzerine yarım limon sıkıp afiyetle yiyelimmmm.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yükleniyor, Lütfen Bekleyin..
yükleniyor..