Patates Kavurması
Malzemeleri:
- 2 kg Patates
- 1 tatlı kaşığı Biber Salçası
- 1 tatlı kaşığı Domates Salçası
- 1 adet büyük boy Kuru Soğan
- Yarım çay bardağı Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı Karabiber
- Yarım Limon
- 5 dal Maydanoz
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlatalım, kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım. Tencerenin içine zeytinyağını koyup soğanını doğrayalım. Soğan pembeleşince salçalarını karabiberini ve tuzunu ilave edip bir iki tur karıştıralım. Yemeklik doğradığımız patatesleri ilave edip beş dakkika kavrulmasını karıştırarak bekleyelim. Kavrulan yemeğimizi servis tabağına alıp maydanozla süsleyelim. Üzerine yarım limon sıkıp afiyetle yiyelimmmm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder