11 Ocak 2015 Pazar

Şam Tatlısı



Şam Tatlısı


Malzemeleri:

  • 1 su bardağı Toz Şeker
  • 1 su bardağı Yoğurt
  • 2 su bardağı İrmik
  • 1 su bardağı Un
  • Kabartma Tozu
  • Vanilya
  • Limon veya Portakal Kabuğu Rendesi
  • Üzeri için Fındık, Fıstık veya Ceviz İçi
Şerbeti İçin;

  • 2.5 su bardağı Toz Şeker
  • 3 su bardağı Su
  • Birkaç damla Limon Suyu


Şerbetinin Hazırlanışı:

   Şeker ve su kaynatılır üzerine biraz limon sıkılır. Kaynayıp şire halini alınca soğumaya bırakılır.

Hazırlanışı:

   İlk önce şeker ile yoğurt bir kapta çırpılır. Üzerine irmik, un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. İçine limon kabuğu rendelenir. Vanilya eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine fındık, fıstık ya da ceviz konulur. 140-160 derecede pişirilir. Üzerine ılımış şerbet dökülür. Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.

https://www.facebook.com/fahriyecelezzetler
https://www.twitter.com/fahriyecelezzet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yükleniyor, Lütfen Bekleyin..
yükleniyor..