13 Ocak 2015 Salı

Poğaça



Poğaça


Malzemeleri:


  • 1 su bardağı Yoğurt
  • 1 su bardağından az eksik Sıvı Yağ
  • 1 adet Yumurta
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • Aldığı kadar Un
  • Tuz
  • Çörek Otu
  • İçine isteğe göre Peynir, Kıyma veya Patates


Hazırlanışı:

   Yoğurt, yağ, yumurta bir kapta çırpılır. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurumuz yaklaşık yarım saat dinlendirilir. Yağlı tepsinin içine hamur şekil verilerek konur. Üzerine yumurtanın sarısı sürülür ve çörek otu ya da susam konulabilir. 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Dip Not: Poğaçanızın yumuşak olmasını istiyorsanız; zeytinyağı değil tereyağı, margarin ya da sıvı yağdan fazlaca koymalısınız. Afiyet olsun.


http://www.twitter.com/fahriyecelezzet
http://www.facebook.com/fahriyecelezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yükleniyor, Lütfen Bekleyin..
yükleniyor..